MOTHC De Watergeuzen

 

OMK2020

 

OMK2020

Geplaatst op 24-09-2020  -  Categorie: Algemeen

Vrijdag 18 september was het weer zover, het OMK Hockey. Na de vierde plaats die in 2019 was behaald, waren de Geuzen erop gebrand dit jaar de trofee mee naar huis te nemen. De dag begon voor de meesten al vroeg, aangezien het OMK in Breda werd gehouden en er tussen 0800 en 0830 verzameld moest worden. Gelukkig waren de mannen en vrouwen uit het hoge noorden prima op tijd en waren de Geuzen gereed om de eerste wedstrijd te starten. De eerste wedstrijd in de poule van de Geuzen was tegen het Defensie team 2, dat dit jaar met twee teams meedeed. Vanaf het eerste fluitsignaal zaten de Geuzen er goed op en was het wachten op het eerste doelpunt. Het eerste doelpunt viel al snel, na een mooie combinatie op de flank en door een beheerste afronding op de stip. Het eerste doelpunt leidde er toe dat de Geuzen nog meer drang kregen om goals te maken en dit geschiedde met een tweede en een derde doelpunt. Eelco de Both onze keeper, had op 1 à 2 mooie reddingen na niet veel te doen en de eerste 3 punten konden dus bij worden geschreven.

omk-2020-watergeuzenteam

 

Na een korte rustpauze namen de Geuzen het op tegen DHC (Defensie Helikopter Commando), de winnaars van vorig jaar en dus een geduchte tegenstander. Het DHC team had een vliegende start en liet zien dat ze niet alleen in een Helikopter snel en kort konden opereren. Voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen stonden de Geuzen namelijk al met 0-2 achter. Gelukkig lieten de Geuzen zich niet van de wijs maken en bleven ze doorgaan met veel energie en veel aanvalsdrang. Helaas hielp het vertragende spel van de tegenstander niet mee en kon de achterstand, ondanks de vele kansen en balbezit niet worden omgezet. Er werd met 0-2 verloren.

 

De Geuzen waren hierdoor 2de geworden in de poule en moesten afwachten of ze doorgingen naar de finale poule. De nummers 1 van de twee poules en de beste nummer 2 zouden namelijk naar de finale poule gaan. Uiteindelijk gingen de Geuzen op basis van het doelsaldo door naar de finale poule. In deze finale poule zouden de Geuzen opnieuw het DHC team tegenkomen en daarnaast ook het Politie team. Na een prima verzorgde lunch vanuit hockeyclub Push kon de eerste wedstrijd van de finale poule aanvangen.

 

De eerste wedstrijd van de Geuzen in de finale poule was tegen het DHC team. De Geuzen lieten dit keer niets aan het toeval over en gingen er volle bak voor. De Geuzen gingen hierdoor nog beter hockeyen en lieten het DHC team alle hoeken van het veld zien. Met mooi combinatie spel en door de power die de Geuzen uitstraalde, werd er met 3-0 gewonnen van het DHC team. Het DHC team had haar eerste wedstrijd in de finale poule ook al verloren van het Politie team en waren hun titel kwijt.

 

De volgende wedstrijd tegen de Politie was daarom alles bepalend voor wie het OMK zou gaan winnen. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de Geuzen voor de winst en lieten ze zien waarom de Geuzen het OMK moesten winnen. De Geuzen konden bijna zonder keeper spelen want het spel speelde zich vooral af op de helft en cirkel van de Politie af. Dit leidde tot 1-0 en 2-0, die elkaar vrij snel opvolgde. De Geuzen waren op volle toeren en lieten het wel bekende tiki taka zien. Dit was het sein voor Stan Schijen om nog even de trukendoos open te gooien en te gaan voor de topscoorders titel met een sleeppush en een schitterende backhand gooide hij de wedstrijd op slot en werd er met 4-0 gewonnen van de Politie.

De schitterende dag, veel zon, werd afgesloten met de prijsuitreiking waar de eerste prijs door de Geuzen in ontvangst werd genomen. Dit werd nog even gevierd onder het genot van een welverdiend drankje en hapje. De Geuzen hadden dit niet voor elkaar weten te krijgen zonder de uitstekend keepende Eelco en het geformeerde Dream Team door de wedstrijdsecretaris Pierre. Dank daarvoor heren!

 

Tim Lenselink


 

MOTHC De Watergeuzen

logo-z-w-watergeuzen

GEGEVENS

NL86 INGB 0001326402

KvK nummer 40634680

Privacyverklaring

hier vind je onze privacyverklaring