MOTHC De Watergeuzen

 

Defensie-Watergeuzen AMHC 2022 terugblik

 

Defensie-Watergeuzen AMHC 2022 terugblik

Geplaatst op 24-09-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: secretaris

Vrijdag 23 september kon de langverwachte wedstrijd Defensie - Watergeuzen eindelijk gespeeld worden. Oorspronkelijk gepland als drieluik bleek het personeelstekort van de Politie te groot om er nog een team uit te maken. Het werd dus een wedstrijd tussen 'een divers defensieteam' en 'een zeker zo gevarieerd team van de Watergeuzen' (jong/oud/man/vrouw). En al vrij snel bleek de alom aanwezige routine gecombineerd met veel, maar niet zoveel als in 2019, jeugdig enthousiasme, de doorslag te geven. Binnen een minuut of 10 stonden de Geuzen met 1-0 voor en de 2-0 volgende niet snel daarna. Niet lang daarna wist defensie een moment van Geuzen-zwakte/onoplettendheid goed te benutten met een tegendoelpunt maar Defensie wist niet door te drukkenen. En daarna gingen de Watergeuzen pas echt los en liepen uit naar een verpletterende overwinning (weet niet eens meer hoeveel). De 1e en de 2e helft waren dus voor de Geuzen.

defensie-geuzen-2022-beide-teams

Alleen de 3e helft kon Defensie dus nog winnen maar al vrij snel werd duidelijk dat ook die missie kansloos was. Ruim nadat alle velden overgenomen waren door een paar honderd jeugdleden met hun trainers, namen de laatste 5-10 Geuzen afscheid van het redelijk zonnige Amersfoort. Defensie was toen inmiddels gereduceerd tot 1 à 2 personen. Mooi intermezzo was het woordje van de commandant van Zr.Ms. Willemstad, Olaf, ter gelegenheid van de bevordering van Geus Floor. Geassisteerd door routinier Maarten (herkenbaar aan de slippers) werden ter plekke de strepen ingedronken met een korte ceremonie (zie foto).

defensie-geuzen-2022-indrinken-ltz2-strepen-floor

Al met al een zeer geslaagd evenement en even voelde het weer alsof het COVID-19 virus niet bestaat. 

Dit smaakte dus naar meer. Hopelijk komen snel meer van dit soort evenementen. We waren er hard aan toe en onze club kan niet zonder. 


 

MOTHC De Watergeuzen

logo-z-w-watergeuzen

GEGEVENS

NL86 INGB 0001326402

KvK nummer 40634680

Privacyverklaring

hier vind je onze privacyverklaring