MOTHC De Watergeuzen

 

Adam&Eva golfevent 2022

 

Adam&Eva golfevent 2022

Geplaatst op 21-08-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: secretaris

Adam&Eva Golfevent 2022

Hoe een droom wederom uit elkaar spat.

Zaterdag 13 augustus jl. was de dag die door onze vriendinnen van Mariteam was uitgekozen om met “geslepen golfclubs” te strijden om de Adam&Eva trofee. De geschiedenis laat zien dat ‘De Watergeuzen’ de laatste jaren een bedenkelijk trackrecord hebben opgebouwd. Van de 20 keer dat de wedstrijd is gespeeld heeft Mariteam 13x  (2002,2006,2007,2009,2010,2012,2013,2014,2016,2017,2018,2019 en 2021) en Watergeuzen (2001,2003,2004,2005,2008,2011,2015) slechts zeven maal gewonnen. Daarbij aangetekend dat er in 2020 vanwege COVID-19 niet is gespeeld. Dus sinds 2015 hebben De Watergeuzen geen overwinning in de wacht kunnen slepen. Dat was ook de aanleiding dat ik vorig jaar bij de prijsuitreiking aankondigde dat De Watergeuzen met een ‘cunning plan’ (Black adder refers) zou komen. Dat is ook gebeurd. We hebben afgelopen jaar een geheim wapen intensief opgeleid en voorbereid op deze wedstrijd. Het resultaat hiervan leest u aan het slot van dit stukje tekst.

13 aug 2022, midden in een van de mooiste zomerweken van 2022. Wel behoorlijk warm maar in Den Helder staat er altijd een verkoelend briesje dus prima te doen. De baan lag er prachtig bij en met de keiharde ondergrond leverde dat een ongekende run op (afstand over de grond) van onze golfslagen. De wedstrijd werd traditioneel gespeeld op de Marine Golfclub in Den Helder. De opkomst was niet erg groot en is ook een van de verbeterpunten voor volgend jaar. 19 personen voor de golfwedstrijd en 8 voor ‘De Nollen’. Naast de golfwedstrijd had Mariteam een middagprogramma georganiseerd. Dat bestond uit een rondleiding over ‘De Nollen’: het duinlandschap waar de overleden kunstenaar Rudi vd Wind een deel van zijn prachtige kunst heeft staan. Melany Tegelberg heeft dit georganiseerd. Naar verluidt was het een topmiddag waarbij het wel ietwat heet werd… Terug naar de golfclub: ontvangst met koffie/thee en een stroopwafel. Hierbij lag de organisatie in handen van Yolanda Jansen (algehele leiding), Riekje Valkenburg (wedstrijd/puntentelling) en Cobien van Haastert (alle lokale/baanregelingen). Er volgde een briefing door het organisatiecomité. Start in flights van 3 en 1 van 4. Voor zover ik het begrepen heb heeft iedereen het naar zijn zin gehad op een enkeling na die vast kwam te zitten achter de flight van 4. Dat was natuurlijk jammer. Bij de Watergeuzen hadden wij als geheim wapen ingezet Philip Jan van Beeck Calkoen. Initieel onder de schuilnaam van zijn neef Gijs. Philip Jan golft nog niet zo lang maar oefent hard en consciëntieus en speelt erg goed. Dat zou dus een deel van het verschil kunnen uitmaken. Verder was Ad van der Linde vanuit Oost-Nederland aanwezig (KM pensionado’s uit oost Nederland worden  ‘KM-oost’ ook wel ‘Slaapzaal Oost’ genoemd).

Uiteindelijk was iedereen om 17.00 weer binnen. De Watergeuzen had als bijdrage aangeboden om de kosten van de borrel te betalen. Die smaakte daardoor extra lekker. De klap kwam bij de prijsuitreiking: wederom leed Watergeuzen een smadelijke nederlaag. Ons geheime wapen moest de eerste 9 holes nog wennen aan de baan dus …Yolanda was nog heel mild in haar verwoording maar een gemiddelde van 2 slagen beter voor Mariteam is toch wel veelzeggend. Afijn, Mariteam heeft verdiend gewonnen. Schrale troost was dat de twee hoogste scores plus de neary voor Watergeuzen waren.

De blauwe hap die vervolgens klaar stond smaakte voortreffelijk. Na nog wat nagenieten en analyseren trok iedereen weer huiswaarts (van Breda tot Bathmen)

Al met al een zeer geslaagde dag. Veel dank voor het organiseren Mariteam!!

Oh ja: Ans, Rik en ik hadden de gezelligste flight

Als verbeterpunten voor de Watergeuzen stel ik voor dat:

  • Alle Watergeuzen volgend jaar tenminste 2 punten extra scoren;
  • Dat Slaapzaal Oost zorgdraagt voor extra Watergeuzen deelname;
  • Dat regio Den Haag dat ook doet en dat ons geheime wapen zich verder ontwikkelt;
  • Dat eenieder die dit leest tenminste serieus overweegt om volgend jaar deel te nemen aan dit mooie event.

Op naar 2023 Adam&Eva

Namens MOTHC De Watergeuzen

Pim Bedet

 

 


 

MOTHC De Watergeuzen

logo-z-w-watergeuzen

GEGEVENS

NL86 INGB 0001326402

KvK nummer 40634680

Privacyverklaring

hier vind je onze privacyverklaring